Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за подобряване на неговата ефективност. Продължавайки използването му, Вие се съгласявате с нашата “Политика за употреба на бисквитки”.
Разбрах Покажи повече
Вход/Регистрация

Лични данни


ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

В Комсед АД се грижим за сигурността на Вашите лични данни и сме предприели необходимите мерки, за да приведем дейността на всичките си магазини и служители в съответствие с най-добрите практики и законови изисквания за защита на информацията и нейната поверителност. 

Когато събираме лични данни на нашите клиенти следваме принципа за свеждане на обработваните данни до минимум, законосъобразност, прозрачност и сигурност. 

Тъй като уважаваме правото Ви на поверителност, както и да знаете кога някой обработва Ваши лични данни, с настоящата Политика на поверителност бихме искали да Ви обясним каква информация събираме на интернет страницата “www.comsed.net”и как я използваме. Тази политика за поверителност се отнася единствено за информация, която се събира чрез нашата интернет страница. 


Какви лични данни събираме и защо обработваме Ваши лични данни?

„Комсед“ АД обработва онези лични данни, които са необходими и свързaни с дейността му, като при това ние действаме като администратор на лични данни. Събираме само необходимите лични данни, за да отговорим на Ваше искане или за изпълнение на наше задължение към Вас.

Лични данни в по-голям обем събиране само ако сме получили Вашето съгласие (например за показване на индивидуализирано рекламно съдържание) или е налице друго законно основание за това. 

Случаите, в които събираме и обработваме Ваши лични данни, както и целите, с които го правим, са следните: 

  • Изпращане на бюлетин с промоции и специални оферти: В случай че пожелаете да получавате нашия бюлетин, е необходимо да ни предоставите Ваш имейл адрес. Ако допълнително сте пожелали да Ви изпращаме конкретни предложения и идеи за покупки за специални поводи, сме поискали то Вас да посочите и данни за пол и възраст, за да можем да Ви изпращаме предложения съобразени с тези данни.
    • Основание: Изрично предварително съгласие;
  • Показване на индивидуализирано рекламно съдържание и ремаркетинг (remarketing): Обработваме Ваши лични данни (например колко пъти сте посетили нашата страница и профилът ни в социалните мрежи, данни за възраст и пол, интереси и др.) въз основа на Вашето предварително съгласие.  За целите на ремаркетинг използваме услугите на Google Inc.* и Facebook Inc., която позволява да Ви се показват рекламни съобщения относно наши актуални промоции и стоки, докато сте активни в онлайн пространството.  Информация как да деактивирате тази функция е налична в политиката ни за бисквитки. Ако сте били наш клиент и преди, на основание легитимен интерес извършваме директен маркетинг, като Ви изпращаме полезна информация за сходни на закупените от Вас стоки.
    • Основание:
      • Изрично предварително съгласие;
      • Легитимен интерес при съобразяване на правилото на чл. 261, ал. 2 ЗЕС; 
  • Използване на формата за контакт на Сайта ни: Когато ни пишете през интернет страницата ни, е необходимо да посочите име и имейл за връзка, за да можем да се свържем с Вас. Ако ни споделите друга лична информация в текста на запитването си, ще обработим тази информация, доколкото е необходимо, за да отговорим на въпросите, които сте ни поставили.
    • Основание: 
      • Изрично предварително съгласие;
      • Легитимен интерес за повишаване качеството на услугите ни;
  • Комуникация през вградената функционалност на Фейсбук: Обработваме само данните, съдържащи се във Вашето съобщение до нас; в зависимост от настройките на Вашия акаунт и браузър, може да позволявате на Фейсбук да събира допълнително данни за Вас. Можете да проверите настройките си на този линк, както и да се запознаете с политиката за поверителност на Фейсбук тук.
    • Основание: 
      • Изрично предварително съгласие;
      • Легитимен интерес за повишаване качеството на услугите ни; Стъпки за сключване на договор;
  • Създаване на личен профил на Сайта: Когато пожелаете да се регистрирате като клиент в нашия онлайн магазин, ние събираме Вашите две имена, имейл адрес, телефон и адрес за контакт и доставка.
    • Основание: 
      • Изрично предварително съгласие;
      • Легитимен интерес за повишаване качеството на услугите ни; 
      • Стъпки за сключване на договор;
  • Закупувате стоки в нашия онлайн магазин: Обработваме допълнително следните категории лични данни:
      • Информация за контакт като име, адрес за доставка и телефонен номер;
      • История на покупките и стоки, маркирани като „любими“
      • настройки на профила;
      • Банкова информация:  При заплащане с кредитна или дебитна карта сайтът www.comsed.net пренасочвапроцеса към модула за разплащане с банкови карти на Борика, от койтополучаваме само информация дали заплащането е преминало успешно или не. Ние не съхраняваме и необработваме информация за Вашата платежна карта.

    • Основание:  
      • Легитимен интерес за повишаване качеството на услугите ни;
      • Стъпки за сключване и изпълнение на договор;
  • Когато упражнявате правото си на рекламация на стока: Съгласно Закон за защита на потребителите сме длъжни да обработим следната информация: имена, адрес, данни за закупени стоки и продукти; телефон и др. данни за контакт; номер на сключен договор (доколкото е приложимо). Ще обработим и всякакви препоръки, които пожелаете да ни споделите.
    • Основание:
      • Легитимен интерес за повишаване качеството на услугите ни;
      • Изпълнение на договор;
      • Законово задължение;
  • Бисквитките (cookies) и социалните приставки (social plugins): За информацията, която се обработва във връзка с  бисквитките (cookies) и социалните приставки (social plugins),  моля прочетете нашата Политика за управление на бисквитките
    • Основание:
      • Изрично предварително съгласие;
      • Легитимен интерес за повишаване качеството на услугите ни и за извършване на директен маркетинг;

Всеки пък когато използвате клиентския си профил в нашия онлайн магазин, ще можете да проверите историята и всички подробности за поръчките си за срок от 5 г. назад. 

Също така ще Ви предоставим лесни начини да поддържате точна и актуална информация, като например данни за контакт, адрес за доставка и информация за плащане. Ще запазим тези данни, само ако изрично пожелаете това. 

Ако пожелаете, имате възможност да запазите артикулите в кошницата си за пазаруване и да ги поръчате на по-късен етап и при ново посещение на профила си. 

За да можем да Ви предоставим тези възможности и да подобрим начина на работа на нашия онлайн магазин, ние използваме бисквитки [виж повече тук.], 

Независимо от причината, поради която ни споделяте Ваши лични данни, препоръчваме да не разкривате чувствителна лична информация: като данни относно расов или етнически произход, религия, членство в синдикални организации, сексуална ориентация, здравословен статус и т.н., 


За колко време съхраняваме вашите лични данни?

Комсед АД ще съхранява Вашите лични данни само за целите, посочени по-горе, и само за необходимия за тях срок. 

Ако решите, че не желаете да получавате повече нашия бюлетин или че искате да изтриете профила си, ние ще заличим всички Ваши лични данни (освен ако за нас не е налице друго основание/законово задължение да запазим част от тях). Допълнително, във всеки имейл, който получавате от нас, ще има лесен начин да откажете получаването на посочената информация

Във връзка с реализирани покупки и плащания, издадени фактури, изготвяни финансови отчети съхраняваме данни по Закон за счетоводството за срок от 5г., съотв. 10 г. 

Данните за направени рекламации и издадените в тази връзка документи, съдържащи лични данни, съхраняваме за срок от 3 години, следващи годината на обработване на рекламацията. 

Данните във връзка с видеонаблюдението и контрола на достъпа в офисите/магазините на Дружеството се съхраняват за кратък период от време – обикновено 3 месеца, освен ако за защита на наши правни претенции не се налага по-дълъг срок на обработване – например за целите на допълнително разследване на инциденти.


С кого споделяме Вашите лични данни?

Ние няма да споделяме или разпространяваме Вашите данни за маркетингови или други цели на трети страни. 

Посочените по-горе данни се предоставят единствено на наши доверени партньори (технически доставчици на маркетингови услуги и услуги по уеб дизайн, ИТ поддръжка, доставчици на куриерски услуги), за които сме се уверили, че спазват най-високи стандарти за сигурност на информацията и нейната поверителност. Предоставянето на данни на нашите партньори е необходимо, за да можем да Ви доставим услугите, които сте заявили, както и за да подобрим функционирането на нашата интернет страница.    

За да Ви доставим поръчаните стоки, използваме услугите на Рапидо, Спиди и Еконт. Можете да се запознаете как тези дружества обработват Вашите лични данни в качеството си на независими администратори съответно на: rapido.bg/information/conditions/gdpr, speedy.bg/bg/gdpr и econt.com/econt-express/privacy-policy

За да можем да Ви изпращаме релевантно съдържание съобразно Вашите предпочитания, както и нашите актуални предложения и промоции, ние използваме услугите на Mailchimp. Можете да се запознаете с политиката за поверителност на този доставчик на услуги тук

Никога няма да продадем Вашата информация на трети лица или да я използваме за цели, за които не сме Ви уведомили и не сте ни дали предварително съгласие.  


Как защитаваме вашите права? 

„Комсед“ АД обработва Вашите лични данни само в съответствие с посочените по-горе цели и срокове.

Когато събираме лични данни, ние го правим в минимален обем и само за предварително и ясно определени цели и срокове на съхранение. Достъп до данните предоставяме само на ограничен брой лица, които са предварително обучени и инструктирани как да работят с данните. 

Във връзка с влизането в сила на нови Европейски правила за защита на личните данни, от Комсед АД предприехме детайлен анализ и одит на всички наши процеси, свързани с обработване на лични данни. В рамките на този анализ ние проверяваме партньорите си, ревизираме процедурите си и правилата си, обучаваме служителите си, използваме опитни консултанти по информационна сигурност, за да гарантираме спазването на най-високи стандарти за поверителност и сигурност на Вашата информация. 


Какви са Вашите права? 

Като лице, за което се отнасят данните,  имате право да получите потвърждение и/или подробна информация, вкл. копие на обработваните за вас лични данни (право на достъп). 

Освен това можете да възразите срещу събирането и по-нататъшната обработка на Вашите лични данни, както и да поискате същите да бъдат коригирани (актуализирани) или изтрити (когато за нас не е налице валидно правно основание да продължим да ги обработваме).

Важно е да знаете, че можете да оттеглите Вашето съгласие за обработване на лични данни по всяко време като изтриете профила си в сайта (влезте в профила си и натиснете бутона "Изтриване на акаунт").

Ако считате, че Вашите права за защита на данните, са нарушени, имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни: София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров 2, тел. 02/91-53-518, е-мейл: kzld@cpdp.bg и/или друг надзорен/регулаторен орган, когато смятате, че е налице нарушение във връзка с обработката на личните ви данни от страна на Дружеството. 

За да зададете въпроси във връзка с Вашите права или ако искате да упражните някое от тях, моля свържете се с нас на: online@comsed.net


Промени в настоящата политика

Всяка промяна на настоящата политика ще бъде обявена на интернет страницата на Дружеството и във всеки наш офис. При съществена промяна на информацията допълнително ще ви уведомим чрез изпращане на имейл или SMS съобщение. Потребителите на онлайн магазина ни, ще бъдат известявани и при влизане в профила си.


Данни за контакт с администратор на лични данни

КОМСЕД АД , с ЕИК: 121107412

Със седалище и адрес на управление: София, 1404, Ул. Тодор Каблешков 76

Тел. за контакт: 0875 333 456 

Имейл: online@comsed.net


Данни за контакт с Длъжностно лице по защита на данните

Галина Гавраилова

Адрес за контакт: София, 1404, Ул. Тодор Каблешков 76

Тел. за контакт: 0875 333 456

Имейл: online@comsed.net